نحوه پخت کیک در قابلمه استیل

4616
0
how-cook-cake-in-pot-image2

آیا تا به حال به فکر این افتاده‌اید که یک کیک خوشمزه و خوش‌رنگ را بدون استفاده از فر بپزید؟ شاید به نظر برسد که پخت کیک بدون فر غیرممکن است، اما واقعیت این است که می‌توانید با استفاده از یک قابلمه ساده و تعدادی ترفند کاربردی، کیکی خوشمزه و با ظاهری فوق‌العاده بپزید. پخت کیک یک هنر و علم آشپزی است، که همیشه جذابیت داشته و با انواع مختلفی از دستورها و تکنیک‌ها همراه است. اما گاهی اوقات ممکن است، فری در دسترس نداشته باشید. در این مقاله، به شما روش‌های پخت کیک در قابلمه بدون فر را آموزش می‌دهیم.

با ما در مستر دبی، همراه باشید تا اصول، مواد اولیه و تکنیک‌های مهم این روش را بیاموزید و خلاقیت خود را در آشپزی به نمایش بگذارید.

ابزار و مواد مورد نیاز برای پخت کیک بدون فر

قبل از شروع به “پخت کیک در قابلمه“، باید از مواد و ابزار مورد نیاز آگاه شویم. مقادیر مواد مورد نیاز برای پخت کیک قابلمه‌ای به تعداد و اندازه کیکی که می‌خواهید بپزید، بستگی دارد. ما در این قسمت، مقادیر متداول برای این کیک برای 4 نفر را آورده‌ایم.

مواد لازم برای تهیه کیک قابلمه‌ای
تخم مرغ2 یا 3 عدد
شکر1 پیمانه
آرد کیک2 پیمانه
بکینگ پودر2 قاشق مرباخوری
روغن مایع یا کره2/1 پیمانه
وانیل1 قاشق مرباخوری
شیر2/1 پیمانه
کاکائو (اختیاری)2 پیمانه
how-cook-cake-in-pot-image1

مراحل تهیه ‌کیک در قابلمه

  • مرحله اول: تخم‌مرغ، شکر و وانیل را در کاسه ریخته و آنها را با یک میکسر با دور تند به مدت 7 دقیقه، به خوبی هم زده تا به غلظتی مانند خامه برسد. حال، آب ولرم و روغن را به مواد تهیه شده اضافه کرده و دوباه با دور تند میکسر، هم میزنیم.
  • مرحله دوم: در کاسه جداگانه، آرد و بکینگ پودر را با یکدیگر مخلوط می‌کنیم و 3 بار الک میکنیم.
  • مرحله سوم: مواد خامه‌ای تهیه شده را به تدریج، به مواد خشک مرحله 2، اضافه کرده و آنها را با هم ترکیب می‌کنیم. اگر می‌خواهید کیک با طعم و رنگ وانیل باشد، می‌توانید وانیل را به مواد مایع اضافه کنید.
  • مرحله چهارم: برای این مرحله دو روش پخت کیک وجود دارد، که آنها را در قسمت بعد، به طور کامل توضیح میدهیم.

مراحل آماده‌سازی قابلمه و انواع روش پخت کیک

آماده کردن قابلمه در پخت کیک مهم است، تا کیک به خوبی پخته شود. در ادامه، به معرفی مراحل آماده‌سازی قابلمه و بهترین روش‌های کاربردی برای پخت کیک در قابلمه روی گاز، میپردازیم.

دستور پخت کیک قابلمه ای روی حرارت مستقیم گاز

این روش دستور پخت، یکی از روش‌های محبوب برای آماده‌سازی کیک در منزل است. این روش جذاب به شما اجازه می‌دهد تا کیک خود را بر روی شعله گاز مستقیم بپزید و نتیجه‌ای شیرین و خوشمزه به دست آورید. در اینجا، ما به شما می‌آموزیم که چگونه می‌توانید کیک قابلمه‌ای روی حرارت مستقیم گاز را با دقت و به صورت حرفه‌ایی پخته و لذت ببرید.

  1. برای این روش پخت، نیاز به چند تکنیک اصلی دارید. اولین قدم مهم انتخاب قابلمه نسوز مناسب است.همچنین، قابلمه باید دارای درپوش باشد. دقت کنید، سایز قابلمه باید دو برابر ترکیب کیک باشد، بخاطر اینکه کیک برای پف کردن، فضای لازم را داشته باشد و وسط کیک نیز خوب پخته شود. سپس کاغذ روغنی را در کف قابلمه قرار دهید، تا از چسبیدن کیک به کف قابلمه جلوگیری شود. دیواره‌های داخلی قابلمه را، چرب نکنید، زیرا کیک حالت گنبدی شکل میشود.
  2. قبل از ریختن مواد کیک در قابلمه، آن را روی شعله پخش کن و شعله بزگ گاز قرار دهید و دربش را ببندید، تا قابلمه به خوبی گرم شود. بعد از آماده‌سازی قابلمه، ترکیب کیک را به آرامی در قابلمه ریخته و سطح آن را صاف کنید. بر روی قابلمه درپوش بگذارید. در 2 دقیقه اول، حرارت را زیاد کرده تا ترکیب مواد کیک گرم شده، اکنون حرارت را به اندازه دم کردن برنج کم کنید.
  3. هرگز درب قابلمه را در 40 دقیقه اول، باز نکنید، زیرا در غیر اینصورت پف کیک میخوابد. بعد از گذشت زمان 45 دقیقه، با یک خلال دندان در وسط کیک بزنید، تا از پخته شدن آن اطمینان حاصل کنید. این روش منحصر به فرد و جذاب، به عنوان جایگزین فر برای پخت کیک ، به شما امکان می‌دهد، کیک خود را با استفاده از قابلمه بجای قالب کیک، بپزید و از نتیجه‌ی عالی آن لذت ببرید.

آیا به دنبال یک تجربه پخت جذاب هستید، که برای شما کیکی خوشمزه با طعم و عطری فوق‌العاده تولید کند؟ پخت کیک قابلمه‌ای با آب در حال جوشیدن، راهی ساده و جذاب برای تهیه یک کیک خوشمزه و نرم بدون نیاز به فر است. در اینجا ما دستور پخت کیک بدون فر با مواد خانگی را برای شما، می‌نویسیم.

how-cook-cake-in-pot-image4

طرز تهیه کیک با قابلمه در آب جوش

  • برای این روش پخت اولین قدم مهم، انتخاب قابلمه مناسب با درپوش است. همچنین، قابلمه نسوز یا دیگر قابلمه‌های مورد استفاده باید دارای بدنه ضخیم باشند، تا حرارت به طور یکنواخت به داخل ظرف منتقل شود.
  • قالب یا قابلمه‌ای که میخواهید، ترکیب کیک را در آن بریزید، باید کوچیکتر از قابلمه بیرونی باشد. برای آماده‌سازی آن ، از یک کاغذ روغنی، در کف قابلمه استفاده کنید، تا از چسبیدن کیک به قابلمه جلوگیری شود. سپس دیواره‌های داخلی قابلمه را با روغن یا کره چرب کنید.
  • در مرحله بعد، ترکیب کیک را آماده کنید. حالا، ترکیب کیک را در قابلمه کوچک ریخته و سطح آن را صاف کنید. آن را روی یک پایه قرار دهید و در قابلمه بزرگتر آب بریزید، به اندازه‌ای که آب در حال جوش به داخل قالب کیک نریزد.
  • بر روی قابلمه بزرگتر، درپوش بگذارید، به مدت 40 دقیقه به آن زمان دهید و درپوش را برندارید؛ تا بعد از پخت، کیک قابلمه‌ای پف دار داشته باشید. خوبی این روش آن است که، شما میتوانید از قالب‌های کیکی که دارید، بسته به سایز قابلمه بزرگتان، استفاده کنید.

نکات مهم در پخت کیک بدون فر

تکنیک‌های خاصی را در هنگام پخت کیک در قابلمه باید مدنظر داشته باشید، که به شما کمک می‌کنند تا بهترین نتیجه را بگیرید. در ادامه، این نکات مهم را برای پخت کیک خوشمزه بدون فر بیان می‌کنیم:

  1. از یک قابلمه ضخیم با جنس استیل، روحی، چدن یا سرامیکی و بدون دستگیره استفاده کنید. توجه کنید، سایز قابلمه باید بزرگ بوده تا کیک به راحتی در آن جا بگیرد.
  2. قبل از اضافه کردن مخلوط کیک به قابلمه، کف آن را با روغن جامد یا کره چرب کنید؛ اگر میخواهید از روغن مایع استفاده کنید، کف و دیواره‌ی قابلمه را چرب کرده و آرد بپاشید. این کار از چسبیدن کیک به قابلمه جلوگیری می‌کند.
  3. برای پخت کیک در قابلمه، قابلمه را روی شعله گاز با حرارت متوسط قرار دهید.
  4. برای پخت کیک بدون فر، قابلمه را با درپوشی سنگین ‌بپوشانید، تا بخار در داخل قابلمه بماند و کیک به خوبی پخته شود و از خمیر شدن کیک جلوگیری گردد. در زمان پخت کیک، درب قابلمه را برندارید تا کیک به خوبی پف کند.
  5. زمان پخت کیک بدون فر ممکن است متغیر باشد و به اندازه کیک و حرارت قابلمه بستگی دارد. ابتدا کیک را به مدت حدود 10-15 دقیقه با حرارت متوسط روی شعله گاز پخته و سپس حرارت را به کم کنید تا به آرامی پخته شود. با خلال دندان، آماده شدن کیک را چک کنید.
  6. برای تزئین کیک خانگی در قابلمه، می‌توان از خامه، میوه‌های تازه، شابلون طراحی کیک، پودر نارگیل و پسته استفاده کرد.
  7. در طرز تهیه کیک ساده با پف زیاد بدون فر، به جای شیر میتوان از ماست یا انواع آبمیوه استفاده کرد.
  8. میتوانید کیک تولد قابلمه ای را در انواع طعم موزی، گردویی، شکلاتی، وانیلی، کشمشی و پرتقالی با بافت عالی درست کنید.

با پیروی از این نکات، می‌توانید کیک اسفنجی نرم و خوشمزه بدون فر و با ظاهر زیبا تهیه کنید.

how-cook-cake-in-pot-image3

سخن آخر

در نهایت، می‌توان به این نتیجه رسید که پخت کیک در قابلمه استیل بدون نیاز به فر، یک راه عالی برای آن دسته از افرادی است، که امکانات کمتری در آشپزخانه دارند، یا به دنبال یک تجربه متفاوت در پخت کیک هستند. با اطلاعات و تکنیک‌های مناسب، می‌توان به راحتی کیک‌های خوشمزه و عالی با کیفیتی مشابه کیک‌های فر تهیه کرد. به این ترتیب، شما می‌توانید به راحتی در منزل خود کیک‌های خوشمزه و خانگی بپزید با طعم دلپذیر لذت ببرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *